De Ford Fiesta Sprint Cup reed de laatste wedstrijden van het seizoen op het TT circuit van Assen. Een bewogen weekend voor de rijders, waar voor iedere centimeter werd geknokt. 

De Finale Races kennen een spannend uitgangspunt. Bij de junioren heeft Daan Pijl 202 punten, Colin en Rik Koen zijn direkte rivalen om de tweede plaats met ieder 167 punten. In de kwalificatie ontstaan twee keer code rood, waarna Colin vanaf de tweede rij start.

Helaas heeft hij een iets mindere start en moet in de eerste ronde Bert Longin voor zich dulden maar hij herstelt zich snel en pakt de derde plaats weer terug. In de eindfase wordt het spannend, Daan Pijl passeert Dylan Derdeale en meldt zich aan de achterkant bij Colin in de strijd om de derde plaats.  

Er gebeurt veel in een veld fanatieke rijders en de strijd in de slotfase is spanned. Om elke meter wordt geknokt door het viertal voorop. Koploper Pijl neemt wat voorsprong op zijn achtervolgers. Colin voert echter de druk op bij Laurens de Wit en pakt de tweede plaats. De Belgen zorgen in de laatste bocht voor vuurwerk, waarbij de drie Nederlandse koplopers gelukkig ongedeerd uitkomen en gelukkig net over de finishlijn rijden als de rode vlag wordt gezwaaid.  

Het podium wordt uitgesteld om de on board beelden van de rijders die betrokken zijn geweest bij de talrijke incidenten te bekijken en pas om 18.15 uur is uiteindelijk de prijsuitreiking met Colin als tevreden tweede.