Wat is het toch een bijzonder evenement, de Historic Grand Prix Zandvoort. Dit jaar (4-6 september) in een uitgeklede vorm vanwege beperkingen voor aantallen toegelaten publiek, maar wat een feest voor de rijders die eindelijk weer eens de historische racewagens ‘van stal’ konden halen.

Colin kwam uit in het NK 82-90 in een BMW 325i cup uit 1984 (groep N). Het NK 82-90 is een competitie met mooie auto’s en een sportief veld. Deze auto’s geven een andere wedstrijd dan het moderne geweld in de Ford Fiesta Sprint Cup, maar zoals Colin zegt: ‘Het oude materiaal valt nooit tegen’.

De eerste race begon chaotisch door de grote verschillen tussen de auto’s en veranderende weersomstandigheden. Op het natte wegdek kwam Colin prima uit de voeten, maar toen het droger werd kwamen de snellere auto’s opzetten. De laatste ronde werd ingegaan op een prima plek, helaas brak de schakelpook af waardoor hij niet kon finishen. Lekker gereden, prima race.

Op zondag startte hij vanaf de 28e plek. Na een wat chaotische start (rollend of niet rollend, het was niet helemaal duidelijk) en een ‘vermijdbaar contact’ met Piet Molenaar kwam hij als 14e over de finish. Maar met de tijdstraf voor het akkevietje aan het begin van de race, leidde dat tot een 19e plek overall (3e plek in de klasse).