Racekalender 2020

 

FORD FIESTA SPRINT CUP 2020

3- 5 april — Spring Races, Circuit Zandvoort Kaart

19- 21 juni — Spa Euro Races, Spa Francorchamps (BE) Kaart

10- 12 juli — Zolder Superprix, Circuit Zolder (BE) Kaart

7- 9 augustus — GAMMA Racing Days, TT Circuit Assen Kaart

2- 4 oktober– Spa Racing Festival, Spa Francorchamps (BE) Kaart

16 – 18 oktober — Hankook Finale races, TT Circuit Assen Kaart

 

Aankomende Evenementen

26 maart 2020: testdag F1 circuit Zandvoort

Het Aftellen is Begonnen!

Dag(en)

:

Uur

:

Minuten

:

Seconden

Ford Fiesta Sprint Cup

Seizoen 2020

Seizoen 2020 wordt spannend, ik ga op jacht naar de eerste plaats. Mijn rookie seizoen 2019 eindigde op een mooie 2e plaats in Divisie 1 – rijders van 15 tot en met 24 jaar en een 3e plaats in het algemene Dutch Belgium Superstar kampioenschap.  Met het nieuwe Zandvoort F1 circuit wordt het voor alle rijders een mooie uitdaging. De Ford Fiesta Sprint Cup is een gecombineerd kampioenschap voor Nederland en Belgie. Beide een officieel KNAF Nederlands – respectievelijk RACB National Kampioenschap  georganiseerd door
V-Max Racing Management uit Breda.  Lees meer over de Ford Fiesta Sprint Cup.

Spring Races

Circuit Zandvoort, 3 – 5 april 

Naar de eerste race in de Ford Fiesta Cup wordt reikhalzend uitgekeken – die vindt plaats op het nieuwe Formule 1 Circuit in Zandvoort.
Voordat de Formule 1 hier neerstrijkt, rijdt de Ford Fiesta Sprint Cup al het asfalt warm. Kom dat zien!

Website evenement 

Live Stream 

Spa Euro Races

Spa Francorchamps, 21 – 23 juni

Op een van de mooiste circuits van Europa begint de zomer met de Spa Euro Races, georganiseerd door de Royal Automobile Club de Spa. Het weekend biedt een mix van sprint en endurance, eenzitters, GT en toerwagens.

Tussen de populaire internationale competities zoals de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge, het Radical Challenge Championship en de Lotus Cup Europe rijden klasses die de springplank zijn voor jong talent: het Franse F4 kampioenschap en de Ford Fiesta Sprint Cup. Klasses waar in het verleden enkele grote namen hun eerste mooie prestaties neerzetten en een must voor autosportfans.

Website evenement

Tijdschema

Live Stream

 

Blancpain GT World Challenge

Circuit Zandvoort, 12 -14 juli

In 2019 komt de SRO Motorsports Group weer in actie op Circuit Zandvoort. Zowel de spectaculaire Blancpain GT World Challenge Europe als de indrukwekkende GT4 European Series zijn van de partij, net als de sensationele Lamborghini Super Trofeo. Het programma kent daarnaast nóg meer raceseries, waaronder de Ford Fiesta Sprint Cup Challenge die als rookie-klasse veel moois laat zien tussen al het PK-geweld.

 

Website evenement

Tijdschema

Live Stream

Gamma Racing Days

TT Circuit Assen, 16 – 18 augustus

De Gamma Racing Days is een gecombineerd auto-, motoren en kartrace evenement en met gratis entree ook een van de drukst bezochte raceweekenden van het jaar. Dit jaar is de  twintigste editie, reden om de bezoekers te trakteren op een Renault Formule 1 demonstratie.

Naast de Ford Fiesta Sprint Cup rijdt een keur aan internationale wedstrijdklassen en zijn er verrassende demonstraties en activiteiten naast de baan. 

Website evenement

Tijdschema nog niet bekend

Live Stream nog niet bekend

TCR 500 Spa

Spa Francorchamps, 4 – 5 oktober

Dit raceweekend wordt georganiseerd rondom de endurancerace voor Touring Car Racing wagens op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps: 500 ronden op het 7 km-circuit. Naast de Ford Fiesta Sprint Cup Challenge komen gerennomeerde, internationale raceklasses aan de start.

Website evenement

Tijdschema nog niet bekend

Live Stream nog niet bekend

 

Hankook Finale Races

Circuit Zandvoort, 6 – 7 oktober

Op 20 en 21 oktober wordt het autorace seizoen op een spectaculaire wijze afgesloten tijdens de Hankook Finaleraces op het TT-Circuit van Assen, het weekend van de grote ontknoping.

 Tijdens dit weekend wordt het kampioenschap beslist in de Ford Fiesta Sprint Cup. Tevens is ook de Internationale  SMP Formule 4 Championship ook dit jaar weer van de partij. Het programma staat dit jaar weer garandeert voor een mooie mix van races:

  • GT&Prototype Challenge:
  • Supercar Challenge
  • Ford Fiesta Sprint Cup 
  • SMP Formule 4

Voor alle raceklassen is dit dé afsluiting van het seizoen waar de kampioenen bekend zullen worden en tevens een mooi familie evenement voor jong en oud!

Website evenement

Tijdschema nog niet bekend

Live Stream nog niet bekend